Behandelingen

Botox

Botox, botulinetoxine, is een eiwit dat op zenuwcellen inwerkt. Het wordt voor medische en cosmetische doeleinden gebruikt. Bij het gebruik van deze doeleinden wordt de botox verdund, waardoor het gebruik veilig is. Wanneer er botox in de spier wordt gespoten, wordt de zenuwimpuls die voor de samentrekking van de spier zorgt tijdelijk geblokkeerd. Dit resulteert in het verzachten of verdwijnen van de rimpels en het voorkomt het ontstaan van nieuwe rimpels. Het effect van botox is echter niet blijvend. Het resultaat blijft zo’n vier maanden, maar dit kan per persoon anders zijn. 

Wanneer u een botox behandeling wilt, adviseren wij 48 uur voor de behandeling geen alcohol te drinken en geen pijnstillers te nemen. Dit zal het ontstaan van blauwe plekken vermijden. Het is niet mogelijk om een cosmetische behandeling te krijgen wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft.  Indien u een spierziekte of infectie heeft op de plek waar u behandeld wil worden, voeren wij ook geen cosmetische behandelingen uit

De minimale leeftijd voor een botox behandeling is 18 jaar. Daarnaast mag volgens de BIG wet alleen een arts een cosmetische behandeling uitvoeren. Voor verdere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Nazorg:

  • Vermijd liggen gedurende 3 uur na de botox behandeling.
  • Wij adviseren om tot 24 uur na de behandeling geen zware lichamelijke activiteiten te verrichten.
  • Vermijd voorovergebogen posities, zoals yogaoefeningen, gedurende 3 uur na de botox behandeling.
  • Gezichtsoefeningen in het gebied dat behandeld is, wordt aangeraden.
  • Masseer het behandelde gebied
  • Gebruik van make-up en huidzorg indien gewenst, maar vermijd producten die glycolic en retinoic acid bevatten voor een dag na de behandeling.

Fillers

Des te ouder we worden, des te slapper onze huid wordt, waardoor de huid gaat hangen. Fillers zorgen ervoor dat er weer volume in het gezicht komt of rimpels en lijntjes kunnen verminderd worden. Fillers worden in de huidlagen gespoten en hebben dus geen invloed op de spieren in tegenstelling tot botox. Ook het effect van fillers is niet blijvend, maar heeft zo’n zes tot twaalf maanden effect. Dit kan per persoon verschillen. Deze fillers zijn op basis van hyaluronzuur gemaakt en worden door het lichaam weer afgebroken, omdat deze stof van nature al aanwezig is in het lichaam. Verder adviseren wij u om de eerste 24 uur na de behandeling niks op uw huid te smeren, geen andere gezichtsbehandelingen te laten doen en de eerste week na de behandeling de sauna en/of zonnebank te vermijden.

De minimale leeftijd voor een filler behandeling is 18 jaar. Daarnaast mag volgens de BIG wet alleen een arts een cosmetische behandeling uitvoeren. Voor verdere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Nazorg:

  • Verkoel behandelde gebied na behandeling
  • Vermijd het aanraken van het behandelde gebied gedurende 6 uur na de behandeling
  • Vermijd zware activiteiten en consumptie van alcohol en drugs gedurende 24 uur na de behandeling
  • Vermijd de sauna, zonnebank of andere hete plekken tot er geen rode plekken of zwellingen zijn.
  • Probeer weinig tot geen druk te leggen op het behandelde gebied tot een week na de behandeling. Vermijd bijvoorbeeld het slapen op de kant van behandeling.
  • Probeer aspirines, andere pijnstillers en vitamine E te vermijden gedurende 1 week na de behandeling. Indien het van belang is, overleg met de arts.
  • Zet gebruik van medicijnen tegen virussen voort zoals voorgeschreven door uw arts.

Contactformulier

Gebruik het onderstaande formuliervoor uw vragen of een vrijblijvende offerte.

    Contact

     

    Flemingstraat 103
    2316 DC Leiden

    Telefoon: 06 44399099
    Email : info@cosmedreams.nl